12 dec. 2010

Biblia este modul de a citi iubirea...(din gândurile unor copii)

Preluat de pe blogul Preotului Gabriel Ţuţuianu.
Vă pun în faţă câteva gânduri ale unor copii ce au participat la o expoziţie organizată de pictorul şi profesorul de desen Dorel Zaica. Expoziţia a avut loc la Institutul Cultural Român şi a fost intitulată “Copilul între diavol şi Dumnezeu”. Astfel, vom înţelege mai bine de ce “a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor.”

Chiar dacă în vis îl întrebăm pe îngerul nostru cum este în Rai, el nu ne spune, pentru că dacă ne spune, atunci noi vrem repede să murim.
SORIN ŞTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a III-a, 9 ani şi 3 luni

Zadarnic e să ai aripi, iar cerul uşi închise.
CASSANDRA HALCHIAS, clasa a VIII-a

Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu.
ADRIAN IONIŢĂ, clasa a II-a, 8 ani şi 5 luni

Crucea şi rugăciunea sunt un fel de arme, cu gloanţe de bunătate, la care diavolul nu are cum să se apere că nu are vestă antiglonţ pentru aşa ceva.
DENIZ ALI, clasa a V-a, 11 ani şi 6 luni

În alte timpuri, şcoala se construia lângă biserică deoarece se mergea pe ideea că cine se aseamănă se adună.
MALVINA IŞFAN, clasa a VII-a, 13 ani şi 10 luni

Biblia e modul de a citi iubirea.
ROBERT FELICIAN HORŢEA, clasa a VIII-a, 14 ani şi o lună

Călugăria este o vitejie a sufletului asupra trupului. Ceilalţi vor să trăiască invers.
IULIA GHIŢĂ, 15 ani şi 4 luni

Dumnezeu se înţelege mai uşor cu copiii mici, că cei mici au un suflet mai încăpător. La oamenii mari, în suflet, e o înghesuială de rele că nici nu ai unde să stai.
PAVEL MARŢÎN, clasa a III-a, 9 ani şi 11 luni

Măsura rugăciunii este să te rogi fără măsură, pentru că rugăciunea este binele şi atunci nu strică la nimenea să facă binele, cu neterminatu.
ADRIAN IONIŢĂ, clasa a IV-a, 10 ani

Nu există fapte bune, dacă atunci când le facem nu ne gândim la Dumnezeu, că ăia care zic că o să facă fapte bune la oameni, alea sunt fapte de electoreală.
OCTAVIAN NICOLAE CARAIOLA, clasa VI-a, 12 ani şi o lună

Călugării nu se uită la televizor, că filmele de acolo sunt făcute de nişte draci, pentru alţi draci.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani şi 9 luni

Înjurăturile sunt limba dracului şi asta e limba străină cea mai uşor învăţată, pentru că dracul i-a meditat pe oameni gratis, de când au început să vorbească.
SORIN ŞTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani si 8 luni

Pentru ca nu opresc filmele cu violentă, de la televizor, eu mă gândesc că ăştia care fac legile din ţară suferă de boala de nemaitrezire.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 12 ani şi o lună

E mai rău dacă în loc să sapi în sus, sapi în jos după comoare, că acolo dai noroc cu dracu.
OTILIA-ADRIANA VRABIE, clasa I, 7 ani

Preotul vine să stropească cu apă sfinţită, în casa noastră, în preajma sărbătorilor mari, pentru că el stropeşte credinţa noastră aşa ca pe o plantă şi atunci ne creşte planta credinţei mai mult.
TUDOR MATACHE, clasa a VII-a, 13 ani şi 10 luni

Dacă dracul face doar răul şi Dumnezeu doar binele nu înseamnă că omul, care le face pe-amândouă a dat lovitura, pentru că binele şi răul nu sunt fraţi, ca să stea frumos împreună, chiar dacă omul vrea să îi împace.
RADU ANDREI GOGOAŞĂ, clasa a IV-a, 10 ani şi două luni

Arma principala împotriva diavolului e rugăciunea şi mai e şi crucea, dar nu sabia, fiindcă rugăciunea şi crucea sunt exact cele de care s-a lepădat îngerul care s-a făcut drac.
RADU ANDREI GOGOAŞĂ, clasa a IV-a, 10 ani şi două luni

Sfântul meu preferat e Sfântul Arcadie, care are numele meu. Când e ziua mea e şi ziua lui şi el nu-şi serbează ziua ca mine, cu tort şi lumânări, pentru suflat în ele. Sfântul Alrcadie când îşi serbează ziua suflă în mine, ca eu să mă bucur mai mult şi să fie bine.
ARCADIE MARŢÎN, clasa a II-a, 8 ani

Dracii nu-şi au şi ei o scriptură a lor, ceva care să sune: „Carte de gânduri rele”, dar au făcut televizorul.
ANCA MATEESCU, clasa a VIII-a, 15 ani

Îngerii nu ne spun cum e în Rai, acolo de unde sunt ei, că atunci când mori e ca un fel de ziua ta şi primeşti cadou Raiu şi ei nu pot spune dinainte cum arată cadoul pe care-l primeşti, pentru că strică toată ziua.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani şi 3 luni

Sunt cunoscute mai multe nume de sfinţi decât de sfinte pentru că nimeni nu numără femeile necăjite cu copii, care trăiesc ca sfintele.
VICTORIA ECATERINA LUPUŞOR, clasa a VIII-a, 13 ani şi 11 luni

Singura dată s-a văzut pe Pământ cum e în Rai, atunci când la Potop animalele s-au ţinut de mână, două câte două, să se suie pe corabia lui Noe şi nu mai ştia nimeni de muşcat.
PAUL PĂUN, clasa a V-a, 10 ani şi 10 luni

Biserica nu iubeşte plăcerea că plăcerea îţi aduce mereu să spui că mai vrei pe când mulţumirea îţi aduce să spui că îţi ajunge.
CLAUDIA DRAGHIA, clasa a II-a, 9 ani

Aura sfinţilor arată afară aurul dinăuntrul lor.
BOGDAN TOPÂRCEANU, clasa a VI-a, 11 ani şi 3 luni

Oamenii care fac mătănii ating cu fruntea covorul şi apoi îşi ridică sus fruntea pentru că ei vor să lege cu capul lor trăitul pe pământ cu trăitul cerului, ca şi când l-ar coase.
SORIN ŞTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani şi 7 luni

Niciun comentariu: